Flyg

När man ska flyga till Finland idag landar planet oftast i Helsingfors. Det är ganska lätt att få tag i billigt flyg till Helsingfors. Det är inte så konstigt då Helsingfors är Finlands huvudstad och har därmed även landets största internationella flygplats – Vanda flygplats. Dit reser självklart inte bara människor som ska till Helsingfors med omnejd. Flygplatsen är faktiskt något av ett nav för flygtrafiken i Östeuropa, varifrån väldigt många flygbolag reser ut till destinationer i hela världen. Tack vare den täta trafiken på Helsingfors flygplats finns det gott om biljetter till flyg från Stockholm till Finland och Helsingfors. Så oavsett varför man vill resa till Finland behöver man alltså inte leta länge innan man hittar billiga flyg till Helsingfors.

Snabbt och billigt

Det är väldigt populärt för oss svenskar att resa till vårt kära grannland Finland. Ett vanligt sätt att göra detta, förutom att flyga, är att man tar en färja till antingen Helsingfors eller Åbo. Det är ett populärt transportmedel för de som vill uppleva en lång weekend i Finland. Det relativa priset för en sådan resa har länge varit, i förhållande till flyg billig. Men idag är bilden av en resa till Finland annorlunda. Med alla lågprisflyg på marknaden är det lätt att hitta biljetter till Helsingfors över helgen.

Nära centrum

Vanda, Helsingfors internationella flygplats, ligger knappt två mil utanför Helsingfors stadskärna. Med den mycket korta flygtiden mellan Stockholm och Helsingfors gör flygplatsens närhet till staden att transporten mellan Arlanda och hotellet i Helsingfors, och semestern, är så kort att man känner sig en smula bortskämd. Det är lätt att flyga till Finland!