Sevärdheter

Det finns verkligen väldigt mycket vackert att se i Helsingfors. Här finns mängder av intressanta sevärdheter, men också sköna promenadstråk mycket nära centrum. Området kring Tölöviken är ett mycket populärt rekreationsområde.

Promenad utefter Tölövikens östra strand

För att få ut det mesta av flygresan till Finland och dess vackra huvudstad bör man ha läst in sig på alla de viktiga ”måsten” som Helsingfors bjuder på. Det är bra om man har en plan på vilka muséer man vill besöka och vilka byggnader man vill se, för att kunna utnyttja semesterdagarna på bästa sätt. I denna Helsingfors guide finns information om några av de vackraste byggnaderna och de trevligaste besöksmålen.

Den kulturintresserade turisten kan ha helt andra önskemål än den unga barnfamiljen. Därför har helsingforsresa.se försökt vara så bred som möjligt i valet av sevärdheter att beskriva.

De största sevärdheterna är kanske Tempelplatsens kyrka och de vackra byggnaderna kring Senatstorget med den fantastiska Domkyrkan. Man bör heller inte missa att beskåda det vackra Finlandiahuset i carrara-marmor av Alvar Aalto.

Något som man dessutom bör lägga in i planeringen är att ta färjan över till fästningen Sveaborg. Sveaborg är en mycket stor befästning och väl värd ett besök.

Den vackra naturen på Sveaborg

Det finns också ytterligare ett antal intressanta besöksmål beskrivna i denna Helsingfors guide.